Aankoop

Almere is een heerlijke stad om te wonen, maar hoe en waar vindt u precies dát huis dat bij u past en dan ook nog binnen uw budget valt? Het vinden van een passende woning in Almere kost tijd en aandacht. 2Veld Makelaars heeft zich ontwikkeld tot een specialist op dit vakgebied. Met behulp van een speciaal door ons ontwikkeld zoekprofiel selecteren wij alle woningen die aan uw woonwensen voldoen. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste NVM aanbod.

Het aankooptraject in 5 stappen:

Stap 1: Samen met u stellen wij uw woonwensen vast
Tijdens een gesprek met onze deskundige makelaar staan we uitgebreid stil bij uw woonwensen en wat Almere te bieden heeft. Op basis van uw financieringsmogelijkheden kunnen wij een realistisch beeld geven welke woningen voor u in aanmerking komen.

U wordt dagelijks (via e-mail of telefoon) op de hoogte gehouden van het nieuwste aanbod conform uw woonwensen en in de meeste gevallen is dat minimaal één dag eerder dan dat deze woning op www.funda.nl te zien is.

Stap 2: Het zoekproces en de bezichtigingen
Bij het zoekproces wordt u begeleid door één van onze ervaren en gekwalificeerde makelaars. Komt er een woning voor u in aanmerking, dat bezoekt u deze met onze makelaar. Gedurende de bezichtiging zal onze makelaar u attenderen op alle zaken die van belang zijn en bij eventuele onduidelijkheden een aanvullend (bouwkundig-) onderzoek adviseren.
Na de bezichtiging zal de makelaar met u overleggen en de onderhandelingsstrategie bepalen. Daarna gaan wij met de verkopend makelaar in onderhandeling opstarten op voor u tot een zo gunstig mogelijke deal te komen.

Stap 3: De onderhandelingen
Bij het opstarten van de onderhandelingen zijn wij natuurlijk niet alleen met de prijs bezig maar zeker ook met de overige voorwaarden zoals de ontbindende voorwaarden, opleveringsdatum en eventuele roerende zaken. Uit de praktijk is gebleken dat dit voor de meeste huizenkopers de belangrijkste en vaak de meeste emotionele fase is. En omdat dit ons vak is en wij hier natuurlijk veel ervaringen mee hebben gaan wij voor u proberen om uw droomhuis voor de laagste prijs en natuurlijk de beste voorwaarden aan te kopen.

Stap 4: De administratieve afhandeling
Als de onderhandelingen tot een goed einde zijn gekomen heeft u mondelinge overeenstemming met de verkopende partij. De verkopend makelaar gaat dan de koopovereenkomst opstellen en laat deze onderteken door de verkopers. Daarna gaat u samen met één van onze makelaars de koopovereenkomst uitgebreid doornemen en ondertekenen. Uiteindelijk zorgen wij er samen met de verkopend makelaar voor de dat koopakte terecht komt bij het notariskantoor welke met de afhandeling is belast.

Stap 5: Begeleiding tot aan de juridische overdracht
Vanzelfsprekend ondersteunen wij u ook gedurende de laatste fase in het proces van aankoop. Wij houden contact met de notaris, controleren of alle notariële stukken correct en conform afspraak zijn opgesteld. Maar ook houdt de makelaar contact met hypotheekadviseur en houden wij in de gaten of u als koper de afspraken en (financiële) verplichten nakomt.

Op de dag van de overdracht maken wij een afspraak met de verkopende makelaar om de woning voor de overdracht te “inspecteren”. Hierbij zien wij erop toe dat de verkopers de woning conform afspraak aan u opleveren. Daarna gaan wij met u mee naar het notariskantoor om u te begeleiden bij het ondertekenen van de eigendomsakte en natuurlijk de sleuteloverdracht!

Bij 2Veld Makelaars kunt u kiezen uit twee vormen van aankoopbegeleiding:

Zoek en aankoopbegeleiding:

Wij begeleiden u met het totale traject, van zoeken en kopen.Van het doornemen van uw zoekcriteria tot en met het transport/sleuteloverdracht bij de notaris.

Gerichte aankoopbegeleiding:
U heeft zelf een woning gezocht en reeds bezichtigd. 2Veld Makelaars begeleidt u bij het verdere traject. Wij gaan nogmaals met u naar de woning en handelen de verdere aankoop voor u af.