Terug naar de resultaten
Te koop
Zeeweg 8 A in Huizen 1271 VX

Zeeweg 8 A

1271 VX Huizen
Koopsom € 635.000,- v.o.n.
036-5493388

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1927 Woonoppervlakte 181 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

WELKOM IN HUIZEN, HAVEN VAN 'T GOOI

Ook u kunt bijzonder wonen in het 'Oude Dorp' van Huizen met de omringende dorpen Blaricum en Laren in 't Gooi!
Huizen is een dorp met een rijke historie, gelegen in een groene en waterrijke omgeving. Het pand is gelegen op een bijzondere plek,...
Lees meer

Omschrijving

WELKOM IN HUIZEN, HAVEN VAN 'T GOOI

Ook u kunt bijzonder wonen in het 'Oude Dorp' van Huizen met de omringende dorpen Blaricum en Laren in 't Gooi!
Huizen is een dorp met een rijke historie, gelegen in een groene en waterrijke omgeving. Het pand is gelegen op een bijzondere plek, -Zeeweg, hoek Boerensteeg-, nabij het levendige en karakteristieke authentieke dorpshart van Huizen.
Hier maakt de Huizer architect Christiaan Koop van Koop&Partners Architecten een uniek ontwerp voor twee ruime geschakelde woonvilla's (> 160m²) in het voormalig kaaspakhuis. Kijk voor een sfeerimpressie op www.zeeweg8.nl.

Christiaan Koop:
''De uitdaging van het project was om overal voldoende daglicht in de woningen te krijgen. De oplossingen die dit uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt zoals vides, lichtstralen en daklichten zorgen voor een unieke woonbeleving en uitzicht''.

Het resultaat is twee riante woningen die gelegen zijn aan een inpandige patiotuin die de beide woningen voorziet van daglicht en een unieke woonbeleving.
De gevels gelegen aan de patio zijn voorzien van grote raampartijen om zoveel mogelijk daglicht, uitzicht, en daarmee contact met 'buiten' te maken. Uitgangspunt voor het ontwerp is geweest, de bestaande gevels en de houten draagconstructie (spanten, gordingen en liggers) zoveel mogelijk intact te laten en in zicht te houden. Hiermee blijft de ziel van het oorspronkelijke kaaspakhuis behouden.
De oorspronkelijke gevelopeningen zijn gebruikt voor de voorziening van daglicht. Daarnaast zijn er extra openingen gemaakt in de dakvlakken.
Dakkapellen op de verdieping en grote glasopeningen in de gevels voorzien in extra ruimte, daglicht en uitzicht. Het daglicht wordt hierdoor op alle mogelijke manieren naar binnen gezogen om te komen tot lichte woningen met een intieme sfeer.
Doordat één entree de woningen ontsluit, is er een verrassende indeling van beide woningen ontstaan die in elkaar vervlochten zijn.
Hiernaast zijn diverse indelingsvarianten bespreekbaar zodat u uw woning eigen kunt maken.

En verder:

- Locatie in het dorpshart van Huizen
- Ruime 4 kamer woningen (> 160m²)
- Intiem, ruim en licht
- Bijzondere oplossingen voor daglicht en uitzicht
- Inpandige patiotuin
- Houten draagconstructie in het zicht
- Verrassende indeling
- Unieke woonbeleving door vides en daklichten
- Luxe afwerkingsniveau
- Diverse indelingsvarianten bespreekbaar
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 635.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Geschakelde woning Bouwjaar 1927 Bouwjaar toelichting vernieuwbouw 2019 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan rustige weg en in centrum Indeling Woonoppervlakte 181 m² Gebouwgebonden buitenruimte 12 m² Inhoud 605 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gasketel Buitenruimte Tuin Patio/atrium Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Schuifpui, Dakraam

Reageer op objectPersoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.