Terug naar de resultaten
Te koop
Kievitslanden - Praam in Almere 1349

Kievitslanden - Praam

1349 Almere
€ 338.632,20 v.o.n.
036-5493388

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2021 Woonoppervlakte 103 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Eerste fase Oosterwold bijna vol.

Op 2 juli 2019 heeft de gemeente Almere aangegeven dat het beschikbare deel van de eerste fase (het gebied aan de oostkant van Almere tot de A27) genoeg initiatiefnemers heeft aangetrokken om dit deel te vullen. Om nieuwe aanmelders geen valse hoop te...
Lees meer

Omschrijving

Eerste fase Oosterwold bijna vol.

Op 2 juli 2019 heeft de gemeente Almere aangegeven dat het beschikbare deel van de eerste fase (het gebied aan de oostkant van Almere tot de A27) genoeg initiatiefnemers heeft aangetrokken om dit deel te vullen. Om nieuwe aanmelders geen valse hoop te geven is 2 juli 2019 een tijdelijke stop ingegaan op aanmeldingen voor Oosterwold.

Het is uiteraard mogelijk dat er meer dan gebruikelijk initiatieven afvallen. Ook kunnen er nieuwe locaties beschikbaar komen in de eerste fase, bijvoorbeeld door het vrijkomen van agrarische bedrijven in het gebied. Als er weer voldoende gronden beschikbaar zijn, stelt het gebiedsteam Oosterwold de aanmelding weer (gedoseerd) open. Een aankondiging daarvoor wordt tijdig gedaan via de reguliere kanalen.

Nijhuis Bouwmanagement houdt de reguliere kanalen nauwlettend in de gaten. U kunt zich nog steeds aanmelden voor project Kievitsland, via Nijhuis Bouwmanagement wordt u op de hoogte gehouden van eventuele nieuwe mogelijkheden in Oosterwold.

In Almere Oosterwold wordt uw woondroom gerealiseerd.
Aan de oostkant van Almere ontstaat een nieuw woongebied van maar liefst 4300 hectare. Geen traditioneel woongebied met een vast omlijnd stedenbouwkundig stratenpatroon, maar een gebied waar u zelf invulling aan kunt geven. Met nagenoeg geen spelregels die u worden opgelegd. Eén daarvan is dat u het gebied slechts voor een klein gedeelte bebouwd mag worden, en dat er verder veel openbare ruimte ingevuld dient te worden als agrarisch gebied, bestaande uit weilanden, stadslandbouw en bos.
U woont dus midden in de natuur, maar wel in de directe omgeving van de stad.

Lokatie.

Op een prachtige lokatie aan de Kievitsweg, bij Golfclub Almeerderhout ontstaat een prachtig woondomein van maar liefst 40 hectare: Kievitsland. U woont buitenaf, dichtbij de bewoonde wereld. Zo is het centrum van Almere Stad per fiets in 10 minuten te bereiken, of met de auto in 15 minuten. Voorzieningen, zoals een winkelcentrum voor de dagelijkse levensbehoefte liggen om de hoek in Nobelhorst; slechts 5 minuten met de fiets.
En werkt u bijvoorbeeld in Amersfoort of Amsterdam Centrum? Met de auto bent u er in een half uurtje. Wonen op Kievitsland is wonen buitenaf, in een oase van groen en ruimte, maar dichtbij alle denkbare voorzieningen.

Kievitsland

Woondomein Kievitsland voorziet in een stratenpatroon waaraan de riante kavels liggen, waarop u uw woondroom kunt realiseren. U wordt mede-eigenaar van dit totale gebied, waarin ruimte is opgenomen voor een buurtvijver, eetbossen, moestuinen, plantsoenen en akker- en weideland.
Ook voor het onderhoud van al deze voorzieningen, evenals de infrastructuur van wegen, fiets-, voet- en wandelpaden en openbare verlichting, bent u zelf mede verantwoordelijk. Hiertoe zal een vereniging van eigenaren opgericht worden, die gezamenlijk dit onderhoud beheert en laat uitvoeren.
De afmetingen van uw kavel bepaalt u zelf. Een deel van deze privé-kavel mag u bebouwen, zodat de grootte van uw kavel afhankelijk is van uw woonwensen. Wilt u een grotere privé-kavel omwille van nog meer privacy, of voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden van uw woning, dan is dat uiteraard mogelijk.

Woningtype Praam

De Praam is een brede en ruime twee-onder-één kapwoning met een modern en strak uiterlijk. Door de grote kozijnen en de relatief ondiepe plattegrond voelt de woning heel ruimtelijk. De relatie met buiten is door het open karakter van de gevels steeds aanwezig en de tuin is daardoor op de begane grond een visuele verlenging van de woonkamer en de keuken.
Door de trap in het midden te plaatsen ontstaat een ideale indeling voor zowel boven als beneden. Naast de hal is nog een bergruimte voor de wasmachine en de wasdroger. In de bergruimte bevinden zich ook de lucht/water-warmtepomp en de boiler voor het warme water. De 14 zonnepanelen op het dak leveren hiervoor de elektriciteit waardoor de woning zeer energiezuinig is.
Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer. Deze badruimte heeft standaard de beschikking over een douche, toilet en wastafel. Er is daarnaast voldoende ruimte voor het plaatsen van een ligbad.
Alle toegepaste materialen zijn van hoge kwaliteit. Standaard worden kunststof kozijnen toegepast met HR++-beglazing en hoogwaardige spouwisolatie. Voor de gevels zijn er twee varianten: een moderne lichte grijze steen met donkergrijze kozijnen of een meer traditionele variant met rode bakstenen en witte kozijnen. Daarnaast zijn er nog veel eigen keuzes bespreekbaar.

De vermelde aankoopprijs is gebaseerd op een kavel in eigendom van ca. 299 m2. In de prijs zijn opgenomen: grondkosten, notariskosten en bouwkosten woning.

Energieneutraal

Het bijzondere is dat alle woningen energie-neutrale woningen zijn. Grotendeels zelfvoorzienend ten aanzien van het energieverbruik door toepassing van uitstekende isolatievoorzieningen en de allernieuwste technische mogelijkheden, waaronder hoog rendements zonnepanelen, warmte terug winsystemen en de toepassing van thermo-dynamica, de benutting van restwarmte. Hierdoor ontstaan zogenaamde energie-neutrale woningen met een EPC=0 waarde, een waarde die pas in 2020 door de overheid vereist wordt.
Onderzocht wordt nog de mogelijkheid om voor geheel Kievitsland te voorzien in de totale energiebehoefte middels een op afstand op te richten windmolen. Gesprekken hierover zijn met betrokken nutsbedrijven opgestart.

Eisen plan Oosterwold

Behalve het feit dat u zelf zorg draagt voor de infrastructuur en gebiedsinrichting, waarvan de kosten reeds verdisconteerd zijn in genoemde verkoopprijzen, gelden er nog enkele bijzondere bebouwingsvoorschriften in Oosterwold, met name ten aanzien van de grootte van uw kavel.
De grootte van de door u aan te kopen privé-kavel bedraagt minimaal 2 maal de grootte van het vloeroppervlakte van uw woning. Daarnaast dient u een deel te kopen van de algemene openbare ruimte, ter grootte van 6 maal de vloeroppervlakte van uw woning. Zo wordt u mede-eigenaar van het gehele openbare Kievitsland.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 338.632,20 vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Bouwjaar 2021 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 103 m² Perceeloppervlakte 1168 m² Inhoud 340 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater Zonnecollectoren Verwarming Vloerverwarming geheel en warmte terugwininstallatie Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Dak Soort dak Plat dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Zonnecollectoren Kadastrale gegevens Gemeente Almere Sectie C Perceelnummer 759 Oppervlakte 1168 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Reageer op objectPersoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.